Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Vekne»Domaće punjene pogačice

Domaće punjene pogačice

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Domaće punjene pogačice
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
30/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Zadovoljna lica svih koji su probali ove neverovatno ukusne punjene pogačice su glavni razlog da u subotu ustanete rano, da biste ih pripremili"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 30 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • voda - 100 ml za kvasac
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 1 kg
  • susam
  • nadev
  • ljutenica - 1/2 tegle
  • kačkavalj - 200 g
  • kobasica - 200 g, teleća
  • žumance - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac pomešamo u mlakoj vodi sa šećerom i ostavljamo 10 minuta, dodajemo u brašno sa ostalim sastojcima i zamesimo meko testo. Ostavljamo da nadođe 40 minuta na toplom da se udvostruči.

Podelimo na 12 lopti.

Kačkavalj i kobasicu sečemo na sitne kockice. Svaku loptu od testa razvučemo na malu okruglu pogaču, odozgo namažemo sa 1 kašičicom ljutenice, rasporedimo malo kačkavalja i kobasice i uvijamo kao čvor, da se ponovo oblikuje lopta.

Poređamo sve punjene loptice sa zavezanim delom na dole, odozgo namažemo umućenim žumancem i posipamo susamom. Stavljamo u hladnu rernu i uključujemo na 180 stepeni, pečemo 40 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Serviramo tople punjene pogačice, imaju ukus pice.

Odličan domaće pripremljen doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: