Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od svežeg kupsa sa sosom od pavlake

Sarme od svežeg kupsa sa sosom od pavlake

ažurirano:
Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3932k
Sarme od svežeg kupsa sa sosom od pavlake3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Dok čekate da kiseli kupus bude gotov, probajte naš predlog za aromatične sarme, ali sa svežim listovima kupusa i aromatičnim sosom."

Potrebni sastojci

  • listovi kupusa - 12 komada, srednje veličine
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • čubar
  • aleva paprika
  • so
  • za sos
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U šeru sipajte vodu i oko 100 ml sirćeta. Dodajte so i ostavite da provri.

Odvojite listove kupusa i skinite debeli deo. Blanširajte u vreloj vodi po 3-4 minuta. Stavite u vodu po dva lista. Izvadite ih u đevđir i ostavite da se ocede i ohlade.

U tiganju sa 1-2 supene kašike ulja propržite sitno iseckan luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso, lepo je da ga izdrobite i kad se zaprži dodajte pirinač. Nakon nekoliko minuta i dodajte pire i začine. Promešajte i skinite sa vatre.

Razvucite jedan list kupusa, stavite od nadeva i uvijte u rolat. Tako uradite sa svim sarmama i poređajte u pleh. Sipajte oko 500-600 ml i uvijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko 1 sat.

U šerpi umutite jaja sa brašnom. Sipajte pavlaku i vodu iz sarmi. Stavite poklopac i kuvajte sos oko 5 minuta. Dodajte so i biber.

Možete dodati još vode ako je sos previše gust. Sarme servirajte sa sosom i pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: