Način pripreme
U šeru sipajte vodu i oko 100 ml sirćeta. Dodajte so i ostavite da provri.
Odvojite listove kupusa i skinite debeli deo. Blanširajte u vreloj vodi po 3-4 minuta. Stavite u vodu po dva lista. Izvadite ih u đevđir i ostavite da se ocede i ohlade.
U tiganju sa 1-2 supene kašike ulja propržite sitno iseckan luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso, lepo je da ga izdrobite i kad se zaprži dodajte pirinač. Nakon nekoliko minuta i dodajte pire i začine. Promešajte i skinite sa vatre.
Razvucite jedan list kupusa, stavite od nadeva i uvijte u rolat. Tako uradite sa svim sarmama i poređajte u pleh. Sipajte oko 500-600 ml i uvijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko 1 sat.
U šerpi umutite jaja sa brašnom. Sipajte pavlaku i vodu iz sarmi. Stavite poklopac i kuvajte sos oko 5 minuta. Dodajte so i biber.
Možete dodati još vode ako je sos previše gust. Sarme servirajte sa sosom i pospite iseckanim peršunom.