Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme od svežeg kupsa sa sosom od pavlake

Sarme od svežeg kupsa sa sosom od pavlake

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Sarme od svežeg kupsa sa sosom od pavlake
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
30/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Dok čekate da kiseli kupus bude gotov, probajte naš predlog za aromatične sarme, ali sa svežim listovima kupusa i aromatičnim sosom"

Potrebni sastojci

  • listovi kupusa - 12 komada, srednje veličine
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • čubar
  • aleva paprika
  • so
  • za sos
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U šeru sipajte vodu i oko 100 ml sirćeta. Dodajte so i ostavite da provri.

Odvojite listove kupusa i skinite debeli deo. Blanširajte u vreloj vodi po 3-4 minuta. Stavite u vodu po dva lista. Izvadite ih u đevđir i ostavite da se ocede i ohlade.

U tiganju sa 1-2 supene kašike ulja propržite sitno iseckan luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso, lepo je da ga izdrobite i kad se zaprži dodajte pirinač. Nakon nekoliko minuta i dodajte pire i začine. Promešajte i skinite sa vatre.

Razvucite jedan list kupusa, stavite od nadeva i uvijte u rolat. Tako uradite sa svim sarmama i poređajte u pleh. Sipajte oko 500-600 ml i uvijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko 1 sat.

U šerpi umutite jaja sa brašnom. Sipajte pavlaku i vodu iz sarmi. Stavite poklopac i kuvajte sos oko 5 minuta. Dodajte so i biber.

Možete dodati još vode ako je sos previše gust. Sarme servirajte sa sosom i pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: