Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ražnjići»Mleveno meso na šišu na turkmenski način

Mleveno meso na šišu na turkmenski način

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Mleveno meso na šišu na turkmenski način
Fotografije: Sevda Andreeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Mleveno meso na šišu na turkmenski ili ćuftica na čačkalici na bugarski način - nije važno, važno je samo da ne nestane pivo, jer se sa njim zaliva"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • mirođija - 1/2 vezice
  • jaje - 1 komad, po želji
  • so
  • biber
  • aleva paprika - ljuta
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno.

Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji.

Uzimamo meso i pritiskamo ga pljosnatim ražnjićem, oblikujući izdužene pljosnate ćuftice.

Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi.

Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: