Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Pršuta»Suvo teleće meso na jermenski način

Suvo teleće meso na jermenski način

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1263788941
Suvo teleće meso na jermenski način
Fotografije: N.Akifova
1 / 5
17/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ukusno meze treba da bude u svakoj kući, evo zašto vam dajemo recept za domaće pripremljeno sušeno meso na jermenski način, neka vam je slatko i živeli"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 3 kg
  • morska so - 300 g
  • koncentrat paradajza - 3 supene kašike
  • beli luk - 5 čenova
  • aleva paprika - 100 g
  • biber - 1 supena kašika, mleven
  • piskavica - 2 supene kašike
  • ljuta aleva paprika - 1 supena kašika
  • čimen - 1 supena kašika
  • piskavica - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo teleće meso na odgovarajuće komade, preporučuje se teleći kontra file.

Uzimamo jednu veliku posudu ili mali lavor, na dno poređamo sitno drveće da sok teče na mesto odozdo i da se ne dodiruje sa mesom.

Odozgo poređamo obilno posoljeno teleće meso sa morskom soli i ostavljamo tako nedelju dana, na dva dana okrećemo i izbacujemo odvojeni sok iz mesa.

Nakon nedelju dana pravimo prorez na mesu, zavežemo kanapom i potopimo u toplu vodu na jedan dva minuta svako parče.

U jednom plehu pomešamo sve začine, a u drugom izgnječimo beli luk, a u trećem pripremamo koncentrat paradajza i počinjemo prvo sa belim lukom - dobro izgnječimo, posle rukama namažemo malo koncentrisanog paradajza i na kraju uvaljamo u pleh za začinima.

Ponavljamo proces dok ne potrošimo meso i zakačimo na provetrivo mesto, za oko 5.6 dana budu gotovi, zavisi koliko želite da suvo meso bude mekano.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: