Način pripreme
Sečemo teleće meso na odgovarajuće komade, preporučuje se teleći kontra file.
Uzimamo jednu veliku posudu ili mali lavor, na dno poređamo sitno drveće da sok teče na mesto odozdo i da se ne dodiruje sa mesom.
Odozgo poređamo obilno posoljeno teleće meso sa morskom soli i ostavljamo tako nedelju dana, na dva dana okrećemo i izbacujemo odvojeni sok iz mesa.
Nakon nedelju dana pravimo prorez na mesu, zavežemo kanapom i potopimo u toplu vodu na jedan dva minuta svako parče.
U jednom plehu pomešamo sve začine, a u drugom izgnječimo beli luk, a u trećem pripremamo koncentrat paradajza i počinjemo prvo sa belim lukom - dobro izgnječimo, posle rukama namažemo malo koncentrisanog paradajza i na kraju uvaljamo u pleh za začinima.
Ponavljamo proces dok ne potrošimo meso i zakačimo na provetrivo mesto, za oko 5.6 dana budu gotovi, zavisi koliko želite da suvo meso bude mekano.