Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusom

Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
10/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pikantno, aromatično i iznenađujućeg ukusa, koji će vas očarati"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • mleveno meso - 250 g, teleće
  • kumin - mleven 1/2 kašičice
  • cimet - 1/3 kašičice
  • kari - 1/2 kašičce
  • bujon - od povrća 300 ml
  • za kuskus
  • kuskus - 180 g
  • kora od limuna - 2 supene kaške, izrendana
  • menta - sveža 1 supena kašika, sitno iskidana
  • voda - 450 ml
  • pistaći - 2 supene kašike, bez ljuške i malo zapečeni
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dinstajte prethodno iseckan luk oko 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i začine.

Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta. Dodajte bujon. Ostavite da provri i smanjite temperaturu. Kuvajte na thoj vatri oko 20 minuta.

Skuvajte kuskus prema uputstvu na pakovanju. Kad bude gotov, promešajte kuskus kašikom i pomešajte sa korom limuna mentom.

Začinite solju po ukusu. Sipajte kuskus u veliki tanjir, odozgo sipajte mleveno meso na gomilu pospite krupni isečenim komadima pistaća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: