Prženi pirinač sa graškom i kukuruzom

02/12/2018
"Top predlog od naših omiljenih posnih ukusnih jela "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 664
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g
  • kukuruz - 300 g, zamrznut
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pirinač na oko 30 minuta u hladnu vodu. Pirinač obilno operite vodom dok se tečnost ne izbistri.

Stavite ga u odgovarajuću posudu za kuvanje, sipajte 3 šolje vode i kuvajte na tihoj vatri dok pirinač ne omekša.

Skinite sa vatre, sipajte ostatak vode /ako je ima/ i ocedite.

Ugrejte ulje u odgovarajućoj posudi za prženje.

Dodajte pirinač i pržite 5-6 minuta uz neprestano mešanje.

Dodajte odmrznuto povrće i nastavite da kuvate još 5-6 minuta.

Začinite solju, biberom i belim biberom.

Servirajte kao prilog ili za večeru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar