Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kapama»Kapama - svinjske kosti sa kiselim kupusom

Kapama - svinjske kosti sa kiselim kupusom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kapama - svinjske kosti sa kiselim kupusom
Fotografije: Maria Simova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Svaki put kada čujemo kapama, jasno nam je da se u rerni kuva nešto mnogo ukusno"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 velika glavica
  • svinjske kosti - 6 velikih komada (može i rebra)
  • ulje - 50 g
  • piskavica - 2 grančice
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • kobasica - 1 komad, sirova
  • za sarme
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač 1 šolja
  • ulje - 30 g
  • kiseli kupus - listovi
  • luk - 1 glavica, sitno iseckan
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema sarmi:

Propržite luk dok ne omekša, dodajte pirinač i promešajte. Pospite alevom paprikom i prelijte sa 1 šoljom tople vode, posolite. Kad pirinač upije vodu, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte mleveno meso, alevu papriku i pomešajte dobro. Od očišćenih listova kupusa uvijte male sarme.

Priprema kapame:

Preostali kupus sitno iseckajte. Kosti natrljajte sa malo soli i prstohvatom mlevenog bibera.

Đuvečaru dobro namažite uljem. Dodajte sav isečen kupus na dno i pospite alevom paprikom.

Stavite grančice piskavice, lovorov list i nekoliko zrna bibera. Preko poređajte začinjene kosti i kobasicu.

Odozgo i između kostiju poređajte gotove sarme. Sipajte toplu vodu koliko da pokrije kupus i deo kostiju.

Stavite poklopac na đuvečaru i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: