Čorba od kolenice u hermetičkoj šerpi

05/12/2018
"Sigurno niste jeli ukusniju čorbu od kolenice "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1 komad (sa kožom)
  • voda - 2.5 litra (vrela) ili bujon od povrća
  • paradajz - 4 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • ulje - 6 supenih kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 3 supene kašike
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 6 čenova
  • peršun - 1/4 veze
  • selen - 1 kašičica, sveže ubran
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • ljuta aleva paprika
  • ljute paprike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres loncu (bez poklopca) ugrevamo ulje i prvo stavljamo cele čenove belog luka da bi pustili miris, izvadimo ih kad se proprže i dodajemo sitno iseckan crni luk, šargarepu (isečenu na kockice) i iseckane paprike.

Kad se proprže dodajemo brašno i alevu papriku, promešamo i stavljamo kolenicu isečenu na komade i na kraju dodajemo oljušten krompir isečen na komade. Propržimo na kratko i dodajemo paradajz, oljušten i iseckan i prelivamo vrelom vodom ili bujonom od povrća.

Pospemo solju, mlevenim kuminom, biberom, dodajemo propržene čenove belog luka i zatvaramo poklopac lonca. Kad se para podigne (počneda izlazi kroz rupu) ostavljamo da vri oko 30-35 mintua na umerenoj vatri.

Skidamo sa vatre i kad se lonac ohladi i para padne skidamo ga i začinimo sitno iseckanim selenom i peršunom.

Po želji čorbu serviramo obilno posutu krupnije samlevenom ljutom crvenom paprikom ili nekoliko celih ljutih paprika.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar