Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjeće kolenice sa rezancima

Čorba od jagnjeće kolenice sa rezancima

Čorba od jagnjeće kolenice sa rezancima
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Ova jagnjeća čorbica nam je omiljena"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • jagnjeća kolenica - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
  • paprika - 1/2 zelene + 1/2 crvene
  • rezanci - 1 šaka
  • majčina dušica
  • krompir - 1 komad
  • selen
  • biber
  • so
  • za zapršku
  • brašno - 1 kašika
  • kiselo mleko - 125 g
  • žumance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjeću kolenicu u posoljenoj vodu u ekspres loncu dok ne bude gotova - oko pola sata. Izvadite meso i iskidajte ga.

Procedite jagnjeći bujon.

U istom loncu zagrejte 3 kašike ulja i izdinstajte usitnjeno povrće. Sipajte unutra bujon i vratite meso. Začinite začinima i čim provri dodajte rezanca.

Kuvajte desetak minuta, isključite i čim izađe para sklonite poklopac.

Umutite žumance sa brašnom i mlekom. Sipajte jednu kutlaču čorbe, promešajte i sipajte drugu.

Sipajte zapršku u jagnjeću čorbu. Vratite na vatru i čim provri isključite i servirajte toplu.

Čorba od jagnjeće kolenice sa rezancima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: