Način pripreme
Očistite i narendajte šargarepu na sitno rende. Orasi nek budu samleveni po vašoj želji.
Stavite u posudu jaja, šećer i ulje, promešajte dobro. Dodajte nakon toga suvo grožđe, koru pomorandže i orahe.
Dodaju se i šargarepe, prethodno oceđene od vode koju su pustile pri rendanju. U drugoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i cimet.
Dodajte ih u tečnu smesu za raskošnu tortu od šargarepe i dobro promešajte. Peče se u posudi sa prstenom, ako nemate taku, može i u posudi za pečenje postavljenoj papirom.
Nakon pečenja, ako nemate odgovarajući nož. podelite koncem na tri jednake kore. Peče se na 180 stepeno (sa ventilatorom na 160 40-45 minuta).
Sastojci za glazuru praznične torte se pomešaju redom u preko svake kore se ona stavlja.
Ukras torte od šargarepe za praznik je po vašoj želji!