Način pripreme
U tiganj sipamo malo ulja i dodajemo izmrvljeno mleveno meso, začinimo sa malo soli i mlevenim biberom Pržimo dobro dok ne potamni, dodajemo sitno iseckan luk i ponovo pržimo oko 2-3 minuta.
Dodajemo vino i ostavljamo ga da se krčka na tihoj vatri ispod poklopca.
Oljuštimo prethodno kuvana jaja, pažljivo podelimo na dva dela.
Odvajamo žumanca od belanaca. Izrendamo žumanca i dodajemo u proprženo mleveno meso.
Pripremamo bešamel sos, tako što u duboki tiganj sa dnom koje se ne lepi dodajemo maslac, ulje i stavljamo na ugrejanu ringlu. Dodajemo brašno i pržimo ga uz neprestano mešanje dok ne promeni boju.
Sipamo lagano mleko ponovo uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Kad počne da se zgušćuje (sos ne treba da da bude mnogo gust), začinimo solju, mlevenim biberom i muskantnim oraščićem po ukusu. Nakon što kratko odstoji na ringli skidamo tiganj.
U tiganj sa mlevenim mesom i žumancima i dodajemo jednu kutlaču bešamel sosa i dobro promešamo.
Dobijenom smesom punimo belanca dok ne dobiju oblik jajeta i poređamo u pleh.
Prelivamo oblikovana jaja bešamelom. Na vrh svakog jajeta stavljamo po jednu punu kašičicu ljutenice (može i paradajz pire).
Na kraju posipamo rendanim kačkavaljem (može i sir) po vašoj proceni.
Stavljamo pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni na oko 10-15 minuta dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju.