Pečene paprike sa sosom od paradajza iz bašte

06/12/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Ništa ne može da se poredi sa ukusom jela, napravljenog sa domaćim povrćem, ubranim u bašti "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 - 1, 5 kg, crveni
  • paprike - 15 - 20 komada
  • paršun - 1/2 vezice
  • bujon - 1 kocka
  • biber
  • so - po ukusu
  • šećer - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1 glavica
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pečemo paprike i ostavljamo u šerpi da se napare, da bi se lakše ljuštile. Operemo i ljuštimo baštenski paradajz. Rendamo ga na rende.

U šerpu sipamo ulje i čim provri sipamo narendan paradajz. Ostavljamo da vri nekoliko minuta i dodajemo šećer, bujon, biber i so.

Na tihoj vatri se nastavlja kuvanje oko 10 minuta. Ljuštimo beli luk i sečemo ga.

Naparene paprike ljuštimo i ređamo u okruglu posudu za pečenje.

Operemo peršun i sečemo ga na sitno. Preko paprika poređanih u krug sipamo sos od paradajza.

Posipamo isečenim belim lukom i peršunom. Letnje jelo se servira i toplo i hladno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar