Musaka sa prelivom od kačkavalja

06/12/2018
"Nema šanse da vam se ne dopadne musaka sa ovoliko sočnim prelivom koji se topi u ustima, mi smo se bukvalno zaljubili u nju "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 komad, čen
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - po želji
  • paradajz - 2 komada, iz konzerve i malo soka
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu sitno iseckajte. Stavite u šerpu sa ugrejanim uljem. Mešajte oko 2 minuta i dodajte malo vode da se dinsta.

Za to vreme sitno iseckajte čen belog luka i dodajte luk i šargarepu. Pržite oko minuta da beli luk ne zagori i dodajte mleveno meso.

Energično mešamo /mleveno meso treba da se izmrvi/. Kad promeni boju dodajemo jednu kašičicu aleve paprike i odmah nakon toga dodajemo paradajz, izgnječe na pire. Dodajemo i začine i promešamo.

Isključimo rernu i pripremamo krompir. Isečemo ga na kockice i poređamo na dno namazanog pleha. Odozgo sipamo nadev sa mlevenim mesom i sipamo toplu vodu da pokrije sve.

Stavljamo pleh u rernu na 250 stepeni dok ne provri i nakon toga smanjujemo na 180 stepeni.

Pripremamo preliv od jaja i kiselog mleka. Dobro promešamo i sipamo preko musake 10 minuta pre nego što bude gotova. Preko preliva izrendamo kačkaalj i ostavljamo da se zapeče.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar