Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa prelivom od kačkavalja

Musaka sa prelivom od kačkavalja

Petya BorisovaPetya Borisova
Početnik
1121
Musaka sa prelivom od kačkavalja
Fotografije: Stefani Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Nema šanse da vam se ne dopadne musaka sa ovoliko sočnim prelivom koji se topi u ustima, mi smo se bukvalno zaljubili u nju"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 komad, čen
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - po želji
  • paradajz - 2 komada, iz konzerve i malo soka
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu sitno iseckajte. Stavite u šerpu sa ugrejanim uljem. Mešajte oko 2 minuta i dodajte malo vode da se dinsta.

Za to vreme sitno iseckajte čen belog luka i dodajte luk i šargarepu. Pržite oko minuta da beli luk ne zagori i dodajte mleveno meso.

Energično mešamo /mleveno meso treba da se izmrvi/. Kad promeni boju dodajemo jednu kašičicu aleve paprike i odmah nakon toga dodajemo paradajz, izgnječe na pire. Dodajemo i začine i promešamo.

Isključimo rernu i pripremamo krompir. Isečemo ga na kockice i poređamo na dno namazanog pleha. Odozgo sipamo nadev sa mlevenim mesom i sipamo toplu vodu da pokrije sve.

Stavljamo pleh u rernu na 250 stepeni dok ne provri i nakon toga smanjujemo na 180 stepeni.

Pripremamo preliv od jaja i kiselog mleka. Dobro promešamo i sipamo preko musake 10 minuta pre nego što bude gotova. Preko preliva izrendamo kačkaalj i ostavljamo da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: