Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Moja pogača sa suvim kvascem

Moja pogača sa suvim kvascem

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Moja pogača sa suvim kvascem
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Mekana i veoma ukusna pogača iz Vecine zbirke recepata"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • kiselo mleko - 100 g
  • mleko - 50 ml
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • so - 1 ravna kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • suvi pekarski kvasac - 1/2 kesice
  • brašno - 500 g
  • Za premazivanje
  • pavlaka za kuvanje - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • kiselo mleko - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju ppsudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so i izmešati. Zatim, usuti mlako mleko, kiselo mleko, dodati pavlaku za kuvanje, šećer, ulje i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u krug.

Vatrostalnu posudu ili pekač premazati uljem i staviti testo. Testo izbockati viljuškom.

Za premazivanje: U činiju staviti kiselo mleko, dodati ulje, pavlaku za kuvanje, izmeśati viljuškom kako bi se sastojci sjedinili i premazati testo.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: