Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Ukusne sarme od kupusa iz rerne

Ukusne sarme od kupusa iz rerne

Kristina BonevaKristina Boneva
Početnik
2171832
Ukusne sarme od kupusa iz rerne
Fotografije: Kristina Boneva
1 / 2
26/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Čak i da su iz rerne, ješćemo ih - ukusne sarme od kupusa, pripremljene na malo drugačiji način"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 200 g, dugog zrna
  • mleveno meso - 500 g, teleće i svinjsko
  • šargarepa - 1 komad
  • kiseli kupus
  • čubar
  • kumin
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu izrendamo, a luk sitno iseckamo. Mleveno meso pomešamo sa čubrom, kuminom i biberom. Povrće dinstamo u malo masti, nakon toga dodajemo mleveno meso.

Pržimo dok mleveno meso ne bude polugotovo i stavljamo pirinač i čašu vode. Smesu ostavljamo da vri na tihoj vatri dok pirinač ne bude polugotov (oko 15 minuta). Ako je potrebno dodajemo vodu. Ja koristim pirinač dugog zrna, zato što se teže kuva.

Kad smesa bude gotova, uzimamo kašiku-dve (zavisi od veličine listova( stavljamo je na list kupusa. Nemojte zaboraviti nožem da očistite tvrdi deo u osnovi lista. Savijte sarmu kao paketić i poređajte u namazan pleh. Trudite se da budu što čvršće, da ne ispada nadev za vreme kuvanja sarme od kupusa.

Nakon što poređajte sarme, prelijte ih vodom, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite oko sat vremena na 220 stepeni. Za vreme pečenja pratite da li ima potrebe da se doda još vode u pleh. Nakon što prođe sat vremena odvijte sarme, uključite renu sa ventilatorom i pecite 10 minuta da dobiju lepu boju.

U receptu nema soli, pošto je kiseli kupus u principu mnogo slan. Ako procenite, možete dodati so po ukusu u ove ukusne sarme od kupusa iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: