Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Omiljene tikvice sa bogatim nadevom

Omiljene tikvice sa bogatim nadevom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Omiljene tikvice sa bogatim nadevom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
07/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Postoje punjene tikvice i naše punjene tikvice, kojih vam neće biti dosta"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada (+ 1 mala za dekoraciju)
  • jaja - 4 komada (+ 1 za nadev)
  • kobasica - 100 g
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • mirođija - 5 - 6 strukova
  • masline
  • paradajz - 1 komad
  • ulje
  • balsamiko sirće
  • šećer
  • himalajska so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite dve tikvice, izdubite polovine kašikom, dobro posolite himalajskom solju.

Ostavite da se ocedi voda, malu tikvicu isecite na trake pomoću ljuštilice, takođe je začinite solju.

Kada ocedite vodu, u trake dodajte balasamiko sirće, prstohvat šećera, maslinovo ulje i sitno isečenu mirođiju. Ako volite ukus belog luka možete da dodate malo praha za aromu, ostavite da se mariniraju, nakon toga ćete iskoristiti za garnirung ili samo za dekoraciju.

Oceđene polovine prebacite u posudu za pečenje, namazanu uljem, stavite da se zapeku u rerni, u posudicu narendajte kačkavalj, sir i umutite sa jednim jajetom.

Isecite kobasicu strandžin deda na male parčiće. Izvadite tikvice iz rerne u svaki deo razbijte po jedno jaje, poređajte parčiće kobasice i prekrijte sa strane smesom od kačkavalja.

Vratite u rernu da se kratko zapeče, isecite mirođiju na sitno i pospite svaku porciju. Ovo je jedno jedinstveno ukusno predjelo, kojim možete da očarate svoje goste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: