Šareni ražnjići

08/12/2018
"Osnovno pravilo kod ražnjića - što su šareniji, to su ukusniji - zato nemojte da se zamajavate, nego zapišite recept "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, za ražnjiće
  • tikvicee - 2
  • paprika - 2 zelene
  • paprika - 2 crvene
  • luk - 2 glavice, star
  • pečurke - 400 g
  • univerzalni začin
  • za marinadu
  • senf - 4 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • limun - sok od 2 limuna
  • lovorov list - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 4 čena
  • belo vino - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso sečemo na sitne komade. Stavljamo u posudu i dodajemo navedene sastojke za marinadu. Meso treba da odstoji u marinadi minimum 30 minuta.

Sečemo povrće da bude probližno iste veličine, začinimo vegetom.

Uzimamo drvene ražnjiće i ređamo komade mesa, paprike, tikvicu, pečurku i luk, nastavljamo dok ne popunimo ražnjić.

Ovako prirpemljene ražnjiće stavljamo na prethodno ugrejan roštlj, namazan uljem, da se peče sa svih strana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar