Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa patlidžanom i pirinčem

Musaka sa patlidžanom i pirinčem

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Musaka sa patlidžanom i pirinčem
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ostavite eksprerte da se raspravljaju da li je musaka grčka ili turska, za to vreme vi jedite"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • so
  • biber
  • origano
  • čubar
  • maslinovo ulje
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • paradajz - nekoliko krišaka
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite dva patlidžana na trakice, posolite i ostavite da se ocedi i ispržite ga. Treći patlidžan isecite na kockice, posolite i ostavite da se ocedi na isti način.

Propržite na kockice iseckane luk i patlidžan i dodajte mleveno meso. Začinite začinima i dodajte pirinač.

Promešajte i pržite dok pirinač ne postane providan. Nakon toga dodajte paradajz pire i 3 šolje vode i ostavite da vri na tihoj vatri oko 15 minuta dok pirinač ne upije vodu.

Patlidžan poređajte u namazan pleh, nakon toga sipajte smesu i još jedan red patlidžana.

Preko njih poređajte kriške paradajza i prelijte smesom od umućenih jaja i mleka. Pecite u rerni 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: