Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa pirinčem, tikvicama i patlidžanom

Musaka sa pirinčem, tikvicama i patlidžanom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Musaka sa pirinčem, tikvicama i patlidžanom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
22/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Uksuna musaka koja ostavlja utisak, u kojoj nećete naći meso ili kobasicu"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, velika
  • patlidžan - 1 komad, mali
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 2 komada, zelena i crvena
  • so
  • biber
  • paradajz pire - 1 kašika
  • kurkuma - 1 kašičica
  • bujon - 3 šolje, od povrća
  • čeri paradajz
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • brašno - 1 kašičica
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zapržite luk. Dodajte isečene šargarepu i paprike. Nakon 1-2 minuta dodajte pirinač. Nakon što se proprži, dodajte pire i nalijte bujon.

Dodajte začine i ostavite nadev da se skuva dok ne bude polugotov. Isecite patlidžan na kolutove i pospite ga solju. Nakon 30 minuta ga operite i osušite. Isecite tikvicu na kolutove.

U podmazanu posudu za pečenje poređajte pola tikvice. Odozgo rasporedite polovinu nadeva. Pospite narendanim kačkavaljem i pokrijte patlidžanom. Sipajte drugi deo nadeva, opet pospite kačkavaljem i poređajte preostale tikvice.

Stavite nekoliko čeri paradajza i ponovo pospite kačkavaljem. Umutite jaja sa mlekom i brašnom. Dodajte prstohvat soli i biber.

Prelijte musaku i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne zarumeni odozgo. Ostavite da se blago ohladi i servirajte isečenu na parčiće sa kašičicom pavlake ili kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: