Pečeni ćureći batak sa pireom od šargarepe

09/12/2018
"Ako ste mislili da ćureće meso nije toliko ukusno koliko pileće, ovaj recept će to sasvim opovrgnuti "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano905
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • maslac - 100 g
  • morska so - 1 ravna kašičica
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • za pire
  • šargarepa - 3 - 4 velike
  • krompir - 1 - 2 komada
  • biber - prstohvat
  • univerzalni začin
  • maslac - 30 g
  • pavlaka za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake namažemo mekanim maslacem, solju, biberom i alevom paprikom. Stavljamo u vatrostalnu činiju sa poklopcem, sipamo malo vode, koliko da ih pokrije.

Uključujemo na 250 stepeni malo više od dva sata i ostavljamo da se peku u isključenoj rerni još oko pola sata.

Oljuštimo šargarepu i krompir i skuvamo ih. Šargarepu sameljemo u blenderu da ne ostanu parčići, sa malo bujona od povrća. Izgnječimo krompir i dodajemo ga da se pire zgusne. Začinimo vegetom, biberom, kravljim maslacem i pavlakom za kuvanje.

Ćureće batake serviramo sa prilogom kugle pirea od šargarepe sa iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar