Čorba od svinjskog mesa sa kuvanom zaprškom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
10/12/2018
"Raskošna čorbica, koju će klinci jesti sa mnogo apetita "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • peršun - nekoliko strukova
  • ulje - 30 ml
  • so - po ukusu
  • rezanca - 2 lopte
  • za kuvanu zapršku
  • jaje - 1 komad (samo žumance)
  • kiselo mleko - 350 g
  • brašno - 1 ravna kašika
  • bujon - od skuvanog mesa, za razređivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso (može i da bude sa kosti, može i bez) se skuva u blago posoljenoj vodi. Kada je potpuno skuvano vadi se i nakon što se prohladi seče se na sitne kocke.

Bujon se procedi kroz cediljku, izdvoji se malo da se razredi kuvana zaprška, a veći deo se dodaje u ključalu čorbu.

U šerpi sa masnoćom se dinsta isečen na veoma sitno luk, šaragrepe i iseckane stabljike peršuna. Nakon što povrće omekša, dodaje se voda i bujon od kuvanog mesa.

Dodaje se meso i dve lopte namrvljenih rezanaca (ako želite, stavite više). Posolite.

U kaserolu ili drugu duboku posudu stavite kiselo mleko, žumance i brašno. Umutite žicom i stavite na ringlu. Ne prestajte da mešate, da se ne pretvori u grudvice ili da ne zagori.

Kada je pred vrenjem i počne blago da se zgušnjava, kutlačom dodajte po malo vrućeg bujona. Kad provri sipajte preliva u šerpu uz neprestano mešanje.

Pri serviranju pospite iseckanim peršunom (po želji).

Čorba je pogodna za hladne dane. U ovom receptu nedostaju začini koji nadražuju stomak i razne hemije kao što je pikantan začin i veštački bujoni i preporučljivo je da je konzumiraju mala deca.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar