Jarebice iz rerne

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Jarebice iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Samo za majstore - savršeno pečene jarebice sa nežnim sosom"

Potrebni sastojci

  • jarebice - 4 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • celer - 1 komad
  • peršun
  • paškanat - 1 komad
  • lovorov list
  • slanina - 50 g
  • šunka - 50 g
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • brašno - 1 supena kašika
  • senf 1 supena kašika
  • crno vino - 1 šolja
  • limun - 1 komad, samo sok
  • pomorandža - 1 komad, samo sok
  • šećer - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo jarebice, operemo ih i posolimo. Na dno duboke posude stavljamo sitno iseckan luk, celer (sitno iseckan) peršun, paškanata, nekoliko listova lovora, slaninu i šunku.

Odozgo stavljamo jarebice, dodajemo ulje i sve ostavljamo da se dinsta.

Nakon toga sve prebacujemo u pleh, prethodno namazan i stavljamo ih da se peku, s vremena na vreme prelivamo sosm iz pleha.

Kad jelo bude gotovo, vadimo jarebice na tanjir.

Procedimo sos iz pečenja i u njega dodajemo brašno, senf i vino, dobro promešamo. Ostavljamo da vri dok se ne zgusne.

Dodajemo šećer i sok od limuna i pomorandže i kuvamo još malo.

Kad sos bude gotov prelivamo jarebice sa njim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: