Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Marinirana svinjska džigerica na roštilju

Marinirana svinjska džigerica na roštilju

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Marinirana svinjska džigerica na roštilju3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Prethodno marinirana i malo grilovana - to je savršena svinjska džigerica"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 1 kg, svinjska
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • sirće - 2 supene kašike
  • kumin
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjsku džigericu na kriške koje nisu deblje od 1 cm.

Pripremamo marinadu, pomešamo sa svežim mlekom, sodom bikarbonom, sirćetom, kuminom i biberom.

Džigericu potopimo u ovu marinadu celu noć i pečemo sa obe strane na namazanom roštilju dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Koliko soli?
Koliko kumina?
Kad se soli?
Šta sadrži marinada?
Na kakvoj vatri i koliko dugo se peče?

Recept je za one koji neznaju detalje a ne za one koji pretpostavljaju da već sve znaju!
29.06.2024 13:23
Anonimni
Anonimni
Recept je veoma škrto i nepotpuno opisan.
1. Šta je marinada kakva je i kolika količina treba za 1 kg?
2. Šta znači izraz peći dok ne bude gotovo? Kako znamo kad je gotovo?
29.06.2024 13:18