Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjski čvarci sa lukom i paprikom

Svinjski čvarci sa lukom i paprikom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjski čvarci sa lukom i paprikom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Red je, kada ima ovakva gozba na stolu da izvadite najbolje crno vino. Samo kažemo"

Potrebni sastojci

  • svinjska slanina - 1 kg, sa trbuha
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 komada
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva papika
  • biber
  • masnoća - 1 šolja za kafu ulje ili mast
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite slaninu na krupnije komade. Rastopite mast u dubokom plehu, sipajte i ulje.

Počnite da pržite slaninu ali sišajte šolju za kafu vode.

Poklopite i ostavite meso da se dinsta, mešajte s vremena na vreme.

Kad voda ispari dodajte luk, krupnije iseckan sa paprikama, začinima i solju.

Pržite dok čvarci ne porumene i dok luk i paprike ne dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: