Bakin rolat Stefani

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Bakin rolat Stefani
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Gledamo, poredimo, probamo, ali ukusniji rolat Stefani od ovog bakinog do sada nismo probali"

Potrebni sastojci

  • za mleveno meso
  • mleveno meso - 750 g
  • luk - 1 glavica, crni, velika
  • biber
  • peršun
  • čubar
  • so
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 5 - 6 supenih kašika
  • kiseli krastavčići - 2 - 3 kornišona
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo mleveno meso, očistimo operemo i sečemo luk sitno, dodajemo začiine i lepo promešamo rukom.

Skuvamo jaja.

Stavljamo i šargarepu u vrelu vodu da vri oko 3-4 minuta. Nakon toga ih očistimo i sitno iseckamo, dodajemo i grašak u njih i kisele krastavčiće, sitno iseckane. Lepo promešamo.

Ja nemam mnogo iskustva sa folijom i pravim rolat direktno u plehu u kojem pečem. Namažmo uljem, stavljamo polovinu mlevnog mesa u sredinu pleha kao za rolat.

Odozgo u sredinu stavljamo jaja u red jedno do drugog. Sa strane stavljamo od nadeva sa graškom, šargarepom i krastavčićima. Čim bude gotovo stavljamo drugi deo od mlevenog mesa odozgo, gledamo da lepo pokrije.

Po želji možemo iseći i malo krompira sa strene pored rolata, budu veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: