Način pripreme
Isecite oljušteni patlidžan na komade, posolite i deo operite i osušite.
Pecite na suvom gril tiganju isečene kockice hleba i ostavite da se ohlade.
Dinstajte patlidžan u malo maslinovog ulja dok ne omekša.
U posebnoj posudi izdinstajte iseckani luk, dodajte mleveno meso, promešajte i sipajte rendani paradajz. Dodajte začine - so, biber i kumin. Smanjite vatru i stavite poklopac na posudu. Kuvajte dok mleveno meso ne bude gotovo i dok se sos ne redujuje na pola.
U vatrostalnu čininu ili drugu odgovarajuću posudu poređajte pleh, odozgo stavite patlidžan i rasporedite mlevno meso sa sosom.
Umutite mleko i izgnječeni beli luk, začinite bugarskim lukom.
Prelijte jelo, pospite iseckanim peršunom. Odozgo ravnomerno pospite alevu papriku zaprženu u maslacu.