Omiljena musaka

denincetodeninceto
Početnik
51291
Omiljena musaka
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 5
15/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Omiljena musaka malih i velikih"

Potrebni sastojci

  • krompir - 7 - 8 srednjih
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad (može i paradajz pire)
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i isečemo krompir na kockice. Luk sitno iselemo i izrendamo paradajz prethodno.

U pleh stavljamo malo ulja i kad se ugreje dodajemo luk. Pržimo dok ne počne da dobija providnu boju i dodajemo mleveno meso. Pržimo dok se ne izmrvi sitno.

Kad mleveno meso bude gotovo dodajemo so, čubar, biber i alevu papriku. Promešamo i dodajemo rendani paradajz. Ponovo promešamo i dodajemo krompir.

Jelo prelivamo vodom koliko da pokrije sastojke i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečemo oko 35-40 minuta dok ne ispari voda.

Preliv pripremamo tako što u posudi umutimo jaja, dodajemo mleko, brašno i so. Promešamo dobro i prelivamo. Pečemo još oko 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: