Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Moja omiljena musaka

Moja omiljena musaka

Moja omiljena musaka
Fotografije: Potrebitel#233043 Georgi
1 / 5
24/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Tvoja musaka postaje naša musaka - i svi smo zadovoljni"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, srednje veličine
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 50 ili 80 g
  • sok od paradajza - 500 g
  • sušene tikvice - 100 g
  • sušene paprike - 100 g
  • sušene pečurke - 80 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu (po vašoj proceni, odokativno)
  • bosiljak - po ukusu
  • voda - 1 šolja
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • brašno - 1 i 1/2 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompi operemo i oljuštimo, sečemo na sitne kockice, nakon toga u dubokoj posudi dinstamo sa malo masti da bude polupržen, odvajamo sa strane (preostalu masnoću dodajemo u musaku).

Nadev pripremamo tako što u dubokom tiganju sa malo masti prvo dinstamo luk, nakon toga dodajemo mleveno meso, u isto vreme mešamo i začinimo solju, alevom paprikom, biberom, dodajemo i sok od paradajza, sušene tikvice, paprike i pečurke.

Mešamo da ne zagori i na kraju dodajemo i bosiljak i sve oko 10 minuta dinstamo dok ne bude gotovo.

Nakon toga uzimamo pelh, sipamo krompir i gotov nadev i ravnomerno rasporedimo, dodajemo oko 100-150 g vode.

Domaću musaku pečemo na 170 stepeni oko 30 minuta, pre vađenja prelivamo pripremljenim prelivom i pečemo oko 10, 15 minuta dok ne dobijemo koricu preliva za musaku odozgo.

Po želji moju omiljenu musaku možete servirati sa kiselim mlekom i ljutim paprikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: