Pirinač sa pečurkama, spanaćem i paprikama

16/12/2018
"Toliko aromatično, toliko ukusno - odmah dodajemo u omiljene "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano375
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 velika glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • spanać - 200 g
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • čubar - 1 kašičica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite i sitno iseckajte. Šargarepu i paprike isecite na krupnije komade ili krugove. Stavite u duboku posudu i dinstajte sa malo vode i masnoće.

Kad omekšaju dodajte pečurke, isečene na kriške i spanać, sitno iseckan. Sve promešajte i nakon desetak minuta dodajte oprani pirinač zajedno sa šoljom vode.

Kad pirinač upije vodu dodajte još dve šolje vode. Dodajte so i začine. Jelo poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri, mešajte periodično.

Ako je potrebno dodajte još vode. Gotov pirinač servirajte sa sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar