Palačinke punjene mlevenim mesom i pečurkama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
16/12/2018
"Evo ovo su već prave muške palačinke - sočne, sa sosom i ukusnim nadevom. Šta čekate, gospodo, vadite viljuške "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za palačinke: U dubokoj posudi umutimo jaja sa svežim mlekom, prosevamo brašno i dodajemo njega. Na kraj udodajemo i so. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Ugrevamo tiganj, prethodno ga namažemo maslacem i sipamo deo smese. Kad palačinka bude gotova sa jedne strane /kad počne da se odvaja od ivica/ okrećemo na drugu stranu.

Priprema nadeva: U tiganj sipamo ulje, nakon toga propržimo luk, stavljamo mleveno meso i gnječimo dok se ne izmrvi. Dodajemo kumin, biber, čubar i so.

Za bešamel sos: Propržimo brašno u rastopljenom maslacu i stavljamo hladno sveže mleko, neprestano mešamo da se ne stvore grudvice. Začinimo biberom, muskantnim orašćićem i solju. Vri dok se ne zgusne.

Oblikovanje punjenepalačinke: Uzimamo gotovu palačinku, preko nje stavljamo od mlevenog mesa, sitno iseckane pečurke, rendani kačkavalj i na vrh gotov bešamel sos. Prelivamo palačinke sa četiri strane.

Poređamo u posudu, preko svake stavljamo komadić paradajza, posipamo kačkavaljem i prelivamo bešamel sosom. U posudu stavljamo 1 šolju vode. Pečemo dok se kačkavalj ne rastopi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar