Način pripreme
Za palačinke: U dubokoj posudi umutimo jaja sa svežim mlekom, prosevamo brašno i dodajemo njega. Na kraj udodajemo i so. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Ugrevamo tiganj, prethodno ga namažemo maslacem i sipamo deo smese. Kad palačinka bude gotova sa jedne strane /kad počne da se odvaja od ivica/ okrećemo na drugu stranu.
Priprema nadeva: U tiganj sipamo ulje, nakon toga propržimo luk, stavljamo mleveno meso i gnječimo dok se ne izmrvi. Dodajemo kumin, biber, čubar i so.
Za bešamel sos: Propržimo brašno u rastopljenom maslacu i stavljamo hladno sveže mleko, neprestano mešamo da se ne stvore grudvice. Začinimo biberom, muskantnim orašćićem i solju. Vri dok se ne zgusne.
Oblikovanje punjenepalačinke: Uzimamo gotovu palačinku, preko nje stavljamo od mlevenog mesa, sitno iseckane pečurke, rendani kačkavalj i na vrh gotov bešamel sos. Prelivamo palačinke sa četiri strane.
Poređamo u posudu, preko svake stavljamo komadić paradajza, posipamo kačkavaljem i prelivamo bešamel sosom. U posudu stavljamo 1 šolju vode. Pečemo dok se kačkavalj ne rastopi.