Kokošija supa sa kuvanom zaprškom

16/12/2018
"Jedinstvena kokošija supa, koja će ispuniti vaš dom zaboravljenim mirisom seoske kuhinje "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na komade i stavljamo da vri u 2 l vode. Domaća kokoška ima dosta masti, deo nje se takođe dodaje u šerpu. Meso treba da vri tako bar 2 sata intenzivnije, dodaje se voda.

Dodajte isečen luk, paprike i krompir i smanjite vatru. Dodajte so, ja kosristim morsku so - 1 supenu kašiku. Vri tako još 30 minuta na umerenoj vatri, nakon toga dodajemo fidu. Nakon još 15 minuta dodajemo i paradajz. Po želji dodajemo još vode.

Dok supa ponovo ne provri, pripremite preliv. Umutimo jaja sa kiselim mlekom i polako dodajemo brašno, mešamo neprestano.

Skidamo šerpu sa vatre i smanjujemo ringlu. Stavljamo čubar i biber. Kad stavljamo zapršku, supa ne treba da bude vrele. Sipajte jednu kutlaču supe u zapršku uz neprestano mešanje, dodajte još jednu kutlaču i nakon toga sipajte sve u šerpu i promešajte. Servirajte toplu sa svežim peršunom.

Priprema ove supe ne oduzima više od 3 sata. Vreme se i ne oseti, ako je pripremate na šporetu na drva, tako možete da se igrate, da je ostavite prva dva sata i samo da je nadgledate.

Skromno, ali mnogo ukusno.

Jedan zaboravljen miris seoske kuhinje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar