Punjene pogačice sa mladim sirom, kačkavaljem i parmezanom

Punjene pogačice sa mladim sirom, kačkavaljem i parmezanom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
17/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Skuvaj25 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
"Mekane i sa mnogo sitra, toliko su ukusno pripremljene da će nestati za sekund"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • voda - 300 ml, mlaka
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 ravna kašičice
  • šećer - 1 kockica, smeđi
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komada
  • brašno - 600 g
  • nadev
  • kačkavalj - 440 g
  • parmezan - 2 supene kašike
  • ovčiji sir - 100 g, mlad
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined U 100 ml mlake vode pomešamo mrvljeni kvasac sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. Ostavljamo da nadođe 5-10 minuta. Sipamo brašno u pleh i napravimo udubljenje, dodajemo pavlaku, ulje, so, belance, a žumance ostavljamo za premazivanje.

Sipamo preostalu vodu i nadošao kvasac, zamesimo meko testo i ostavljamo na 30-35 minuta da nadođe pokriveno krpom. Testo je jedisntveno i sa njim se veoma lako radi, vazdušasto je i meko. Podelimo ga na jednake loptice veličine krupnije kajsije.

Čašu sa ravnim dnom pritiskamo u sredinu da se napravi otvo i prstoma pritiskamo kadnu da se poravna. Dobijamo nešto kao korpicu i poređamo je na papir za pečenje.

U posudi pomešamo mrvljeni mladi sir, parmezan i rendani kačkavalj. Uzimamo malo od semse i napravimo loptu koju stavljamo u sredinupogačice. Namažemo umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom ulja i posipamo sirevima i semenom maka.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20 minuta, smanjujemo na 160 bez ventilatora na još 5 minuta. Testo je od turskog recepta za pide i predivno je!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: