Način pripreme
/undefined Tikvice i patlidžan treba da su približno jednakih razmera, da bi jelo bilo lepo.
Isečemo patlidžan i tikvice na kriške ka drškama, ali ih ne sečemo do kraja. Solimo ih i ostavljamo 15-20 minuta.
Sečemo na šajbne paradajz i oljušten crni luk.
Operemo patlidžan i tikvice i ocedimo ih.
Sklapamo u jedno patlidžan i tikvicu, stavljajući ih jednu naspram druge. Stavljamo lepezu u posudu za pečenje sa aluminijumskom folijom, koju smo prethodno namazali sa malo masnoće.
Gledamo da se naređaju slojevi tikvice i patlidžana. Između svakog reda stavljamo paradajz i u sredinu ređamo luk. Začinjavamo šareni ratatuj solju, biberom, majčinom dušicom, sušenim belim lukom i prelivamo maslinovim uljem.
Pečemo u rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.