Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Svinjsko vreteno u raskošnom sosu

Svinjsko vreteno u raskošnom sosu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Svinjsko vreteno u raskošnom sosu
Fotografije: Maria Simova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Vreteno za muškarca - nećemo vam reći koliko je ukusno i kako dobro ide uz vino"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • pečurke - 300 g, sterilizovane
  • krem sir - 70 g
  • za valjanje
  • med - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • mačina dušica - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 300 g, sterilizovane
  • vino - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kačkavalj - 50 g, za posipanje
  • aluminijumska folija - 1 list
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite šnicle dobro, izlupajte ih tanko.

Pomešajte sve začine, rasporedite i namažite foliju medom, pospite miksom začina ravnomerno preko nje.

Poređajte šnicle jednu do druge preko začina, malo ih prekolopite.

Isecite krastavčiće, krem sir i pečurke na ivice, poređajte ih u jednoj liniji 3 cm spolja od poretka poređanih šnicli.

Uvijte u rolat i uvijte folijom, stavite rolat u mali pleh i pecite 50 minuta na 200 stepeni. Kad se rolat ohladi, isecite ga na 4 manja rolata i stavite u pleh.

Za sos, u malo ulja propržite sitno iseckan luk, beli luk i pečurke, kad povrće omekša sipajte vino i ostavite da provri, Posolite i pospite biberom po ukusu i dodajte kiselu pavlaku, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Prelijte šnicle sosom i pospite rendanim kačkavaljem, stavite pleh u ugrejanu rernu da se zapeče dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: