Rolati od tikvica i ceđenog kiselog mleka

19/12/2018
"Ko dočkeuje goste sa ovako ukusnim predjelom, uvek će se radovati punoj kući - kuvarska poslovica "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na tanke kriške, od navedenih sastojaka pravimo marinadu, mirođiju sitno iseckamo, a beli luk izgnječimo.

Ostavljamo tikvice da odstoje 20-30 minuta u marinadi. Posle ih pečemo na ugrejanom roštilju ili gril tiganju, kad budu gotove stavljamo ih u posudu sa poklopcem.

Za nadev pomešamo ceđeno kiselo mleko sa majonezom, sitno iseckanom mirođijom i izgnječenim belim lukom.

Svaku krišku mažemo smesom i uvijamo u rolat, po želji učvrstimo čačkalicom za zube ili drugom odgovarajućom čačkalicom.

Veoma ukusni rolati sa kojima ćete iznenaditi vaše goste.

Napomena: Pazite sa ceđenim kiselim mlekom, moje je bilo dosta vodeno, nekoliko puta sam ga cedila i zato smesa nije bila mnogo gusta. Ako imate gusto mleko, nećete imati problema, smesa vam se neće razlivati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar