Način pripreme
Umutite žumanca sa polovinom šećera, a belanca posebno umutite na mekan sneg, u njih dodajte preostali šećer kad se malo stvrdnu.
Pomešajte orahe, vanilu i prezle. Ovu smesu smenjujte sa smesom od belanaca i dodajte u žumanca u delovima. Gotovo testo prebacite u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje. Pecite koru oko 20 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kramelizovano mleko mutite dok ne dobijete homogenu smesu sa umućenom pavlakom i vanilom za krem. Ako je potrebno, dodajte malo šećera.
Da biste pripremili glazuru pomešajte pavlaku, čokoladu i maslac u posudi na vatri i ugrejte dok se krem ne postane homogen, mešajte. Količinu za glazuru možete povećati ako želite više.
Na koru namažite krem sa Dulce de leche-om i stavite tortu u frižider. Kad se krem malo ohladi poravnajte i prelitje sa mlakom gazurom.
Ukras na torti je od ušećerenih orašastih plodova i suvog grožđa.
Umesto čokoladnog preliva, napravila sam trougove za ograđivanje torte. Odozgo sam posula krokanom od karamelizovanih oraha i lešnicima, ali sam u karamel dodala kravlji maslac i kašičicu sirćeza da bi bio krehk i ukusan.