Način pripreme
Aktivirajte kvasac, tako što ga stavite u ugrejanu vodu i rastvorite ga sa šećerom i 3-4 supene kašike brašna. Promešate i ostavite na toplom 10 minuta.
Prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega stavite kvasac, so i maslinovo ulje.
Zamesite meko testo koje se ne lepi.
Na kraju dodajte i sitno iseckane masline. Možete koristiti miks različitih maslna.
Mesite i ostavite testo na toplom da se udvostruči, oko 40 minuta.
Nemotjte da mesi ponovo, podelite testo na 10 jednakih delova. Oblikujte loptice i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje.
Uključite rernu na 50 stepeni i stavite pogačice na 10-15 minuta. Tako će brže da nadođu.
Namažite hlepčiće sa malo maslinovog ulja i pospite semenkama koje volite.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 30 minuta.
Bon apeti!