Način pripreme
Krompir se skuva u ljusci.
Kada je gotov, preliva se hladnom vodom i izvadi se, ostavlja se na jednoj strani.
Dok se ne ohladi pravi se nadev.
Pečurke i paprika se operu i iseku na sitno. Krompir se raseče po dužini i deo njega se izdubi.
U zagrejanom ulju se zaprže pečurke i paprike. Dodaju se začini (osim šarene soli), promeša se i poklapa se, ostavlja se da se malo dinsta.
Izdubljeni deo krompira se iseče i dodaje u povrće. Meša se krakto i sklanja se sa ringle.
Dodaje se humus i meša se dobro.
Krompir se poređa u posudu za pečenje na papir za pečenje. U svaki izdubljeni deo krompira se posipa malo soli.
Puni se nadevom i na kraju se punjeni krompir posipa šarenom solju.
Posni punjeni krompir se stavlja u rernu na oko 180 stepeni, dok se nadev blago ne zapeče.