Pečene loptice od testa sa sirom i susamom iz rerne

19/12/2018
"Loptice ili pogačice - u kulinarstvu semantika nije važna, nego ukus "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano485
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Pomešamo ugrejano sveže mleko i rastopljen margarin. Dodajemo suvi kvasac, prašak za pecivo, so, šećer i lepo promešamo da se sastojci rastvore.

Umutimo jaje u posudi i postepeno sipamo u mleko i margarin, ostavljamo u posdi malo od jajeta (oko 1 supenu kašiku), koju ćemo koristiti za premazivanje prepečenja, pomešano sa rastopljenim margarinom.

U testo stavljamo mrvljeni sir i promešamo. Postepeno dodajemo brašno koliko je potrebno da dobijemo elastično testo.

Ostavljamo na toplom da nadođe, uvijeno krpom ili polietilenskom folijom. Kad nadođe, pažljivo, bez mnogo gnječenja pravimo loptice, poređamo ih u pleh, obložen papirom zapečenje, namazan uljem.

Odozgo premažemo svaku lopticu smesom od jaja i margarna. Posipamo susamom i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar