Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevapčići»Mititei - rumunski ćevapčići

Mititei - rumunski ćevapčići

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mititei - rumunski ćevapčići
Fotografije: Diana Kostova
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Tamo, tamo, sa druge strane dunava prave najukusnije ćevapčiće, zovu se mititei"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano teleće/svinjsko ili jagnjeće
  • beli luk - 2 čena
  • korijander - 1 struka, listovi
  • ruzmarin - 1 supena kašika, suv
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • so - 1 supena kašika
  • goveđi bujon - 35 ml
  • aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa sitni iseckanim korijanderom, izgnječenim belim lukom, biberom, alevom paprikom, solju i ruzmarinom.

Sipajte bujon i promešajte ponovo. Ako nemate 35 ml goveđeg bujona stavite vodu i 1/4 kockice telećeg bujona, izgnječite ga prstima.

Ostavite začineno mleveno meso u frižider, pokriveno folijom, dobro je da odstoji jednu noć, ali i 4-5 sati je dovoljno.

Kad dođe red da pripremite mititei, ponovo promešajte mleveno meso i oblikujte male ćevape.

Možete ih pržiti ili peći na roštlju.

Ovaj ukusni rumunski specijalitet se obavezno servira sa senfom u društvu hladnog piva.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: