Brza torta sa piškotama, eurokremom i pavlakom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
22/12/2018
"Kod torti, poslovica Brz posao - sramota za majstora ne važi - ovde se kaže brza torta, brzo se pojede "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 031
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 200 g (24 komada)
  • sveže mleko - 500 ml
  • krem od čokolade
  • eurokrem - 300 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • krem od pavlake
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 100 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 komad
  • keks - 3 komada, oreo
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite tečnu pavlaku na mekan krem, dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer, mutite dok ne dobijete homogenu mekanu smesu.

Posebno u drugoj posudi dodajte čokoladu i kiselu pavlaku, mešajte dok ne dobijete

homogenu smesu.

Na odgovarajući poslužavnik počnite da ređate 8 komada piškota, prethodno ih na trenutak potopite u sveže mleko (deo sekunde).

Poređajte piškote namažite obilno čokoladnim kremom, a posle kremom od pavlake, ponovo red piškota, čokoladni krem i krem od pavlake.

Završite trećim, poslednjim redom piškota, ponovo čokoladni i krem od pavlake.

Ukrasite tortu preostalim kremom od pavlake, pre toga odozgo pospite keksom Oreo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar