Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto od pečuraka sa veganskim kačkavaljem

Rižoto od pečuraka sa veganskim kačkavaljem

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
5218131
Rižoto od pečuraka sa veganskim kačkavaljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ruku na srce, priznajemo da nikad nismo očekivali da će se veganski recept dopasti takvim zakletim mesojedima kao što smo mi. Rižoto od pečuraka sa veganskim kačkavaljem je prosto neodoljiv!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • kačkavalj - 4 kašike, veganski, violife za picu
  • pečurke - 200 g
  • maslinovo ulje
  • himalajska so
  • čili
  • biber
  • kurkuma
  • čeri paradajz - 4 komada, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i natopi se u vodi (odnos pirinča i vode je 1:2) 2 sata.

Pečurke se operu i očiste. Iseku se na parčiće i izdinstaju se u maslinovom ulju.

Čim promene svoju boju, dodaje im se pirinač. Meša se 2-3 minuta na umerenoj vatri i doliva se malo vode, pri čemu njena količina zavisi od toga da li više volite pirinač sočniji ili suvlji.

Čim pirinač omekša dovoljno, dodaju se začini. Jelo se ostavlja na vatri dok se potpuno ne skuva, pri čemu se meša s vremena na vreme.

Dok je još vruć, pirinač raspoređuje se u tanjire i posipa se narendanim kačkavaljem. Dekoriše se čeri paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: