Posni hrskavi krekeri

27/12/2018
"Domaće pripremljeni krekeri, koji nisu samo ukusni i mirisni, nego i posni "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano713
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 150 g
  • brašno - 300 g belo ili pšenično
  • semenke - oljuštene ili orašasti plodovi po izboru
  • ulje - 80 ml
  • voda - 100 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke pomešajte dok ne dobijete smesu za testo. Na radnu površinu sipajte brašno i razvucte testo oklagijom što je tanje moguće.

U pleh stavite papir za pečenje ili aluminijumsku foliju, a preko stavite razvučeno testo.

Pre nego što stavite u rernu testo namažite uljem i secite na kockice ili oblik po vašoj želji.

Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta na gornjem stepenu odozgo i sa uključenim ventilatorom odozdo. Jedite sa zadovoljstvom!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar