Džem od sitno iseckanih smokava

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
27/12/2018
"Ne izgleda kao da je od smokava, jer su isečene, ali je neverovatno ukusan - to garantujemo "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • smokve - 1 kg, zrele
  • šećer - 700 g
  • voda - 50 ml
  • limontus - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo smokve. Isečemo sve smokve na veoma sitno. Stavljam ih u posudu zajedno sa šećerom i vodom.

Mešamo ih i sipamo u posudu za pečenje. Pečemo u dobro ugrejanoj rerni, uz ne prestano mešanje. Smanjujemo temperaturu rerne.

Pratimo gustinu džema. Pet minuta pre nego što je gotovo, stavljamo sam i limuntus. Kada je gotov, ostavimo ga kratko sa strane.

Posle sipamo topao džem u teglice i dobro zatvaramo. Jedemo sa kriškama namazanim maslacem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar