Štolen sa bademima i urmama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
27/12/2018
"Štolen, koji ćete probati pre Božića ćete servirati na Božićnoj trpezi i nećemo moći da ga se zasitite "
Priprema90 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno165 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano649
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • maslac - 250 g
  • mleko - 125 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • kora od pomorandže - 50 g
  • bademi - 100 g, isečeni
  • suvo grožđe - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • urme - 100 g, isečene
  • so - 1 prstohvat
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • cimet - 1 kašičica
  • rum - za potapanje suvog grožđa
  • za premazivanje štolena
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo od brašna, jaja, šećera, maslaca, mleka, kvasca, vanile, cimeta i soli.

Dodajemo voće potopljeno u rum i ušećerene korice.

Ostavljamo da nadođe, oblikujemo testo kao elipsu, razvijemo debelo i presavijamo na dva dela.

Ostavljamo ponovo da nadođe, pečemo 15 minuta na 200 stepeni i oko sat vremena na 180 stepeni.

Topao štolen namažemo maslacem i obilno posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar