Pileća kurban čorba

31/12/2018
"Jedna veoma ukusna pileća čorbica za specijalne prilike"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano381
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 500 g
  • maslac - 25 g
  • luk - 1 mala glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 parče, glava
  • sok od paradajza - 150 ml
  • krompir - 2 velika
  • nana - po ukusu
  • biber - 10 zrna
  • so
  • ljuta aleva paprika
  • jaja - 1 komad
  • sirće - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pile u posoljenoj vodi. Izvadimo ga, odvojimo od kostiju, a bujon procedimo i sačuvamo za kasnije.

SItno iseckani luk, rendana šargarepa i sitno iscekan celer dinstamo u malo vode sa prstohvatom soli dok ne omkešaju.

Prelivamo sa 1.5 vrelog bujona. Dodajemo krupnije isečen krompir i ostavljamo da vri.

Kad krompir omekša dodajemo meso bez kosriju, sok od paradajza, zrna bibera, ostavljamo da vri oko 5 minuta.

Pre nego što skineo čorbu sa vatre dodajemo jaje kroz cediljku uz neprestano mešanje.

Tako dobijamo prepečenu zapršku u nitima. Jelo posipamo izmrvljenom suvom nanom i poklopimo šerpu.

Serviramo sa sirćetom po želji i prstohvatom aleve paprike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar