Način pripreme
U 100 ml mlake vode izmrvimo kvasac sa 1 supenom kašikom šećera i 2 supene kašike brašna i ostavimo da nadođe. Sipamo u sredinu bašna, dodamo sveže mleko da ne bude hladno, preostalu vodu, so, još 2 supene kašike šećera, ulje i jaja, odvojimo 1 žumance za premazivanje odozgo.
Zamesimo srednje meko testo i ostavljamo 40 minuta da nadođe pokriveno folijom. Od testa odvojite 12 jednakih delova i oblikujte lopte, poređajte po ivicama pleha, obložen papirom za pečenje. Odvajamo jednu loptu za sredinu, veličine jabuke. Preostalo testo delimo na 3 jednaka dela i jedno male parče testa za loptu.
Razvučemo okrugle kore, svaku namažemo uljem, poređamo jednu na drugu i sečemo 6 trouglova sa prorezom po sredini. Vrh provučemo kroz prorez dva puta, a široki deo ivica savijamo odozdo. Poređamo pored loptice u sredini.
Odvojeno žumance pomešamo sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i 1 supenom kašikom ulja, četkom namažemo pogače. Oblikujemo 6 loptica i uvaljamo u miks semenki. U sredinu svakog proreza stavljamo po jednu lopticu i posipamo susamom u sredini.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni na 55 minuta, pred kraj pokrivamo aluminijumskom folijom da sačuvamo lepu boju. Vadimo na rešetku da se ohladi i namažemo maslacem za raskoš.